Preguntes freqüents
CONCURS ESCOLAR HAZLO VERDE 8a EDICIÓ 2023/2024
QUI HI POT PARTICIPAR?
En el Concurs Escolar Hazlo Verde, hi poden participar tots els alumnes i les alumnes dels centres educatius espanyols públics, concertats i privats, escolaritzats en educació primària (de 3r a 6è), l'ESO (de 1r a 4t), FP bàsica i educació especial.
Per això, establim tres categories de participació.
- CAT. A. Classes de 3r i 4t de primària
- CAT. B. Classes de 5è i 6è de primària.
- CAT. C. Classes de 1r a 4t d'ESO i FP bàsica.
El concurs contempla la participació d'aules d'educació especial sempre que tinguin entre 8 i 16 anys. Formaran part de la categoria que el o la docent de cada aula consideri que s'adequa més al desenvolupament maduratiu i intel·lectual del seu alumnat.
En el cas que el Concurs observi discrepàncies, podrà sol·licitar al centre escolar un document signat per la direcció que acrediti que la categoria de participació seleccionada correspon al nivell de l'alumnat participant.
COM SÓN ELS GRUPS DE PARTICIPACIÓ?
Tota la classe participarà formant un sol grup i presentant un únic treball desenvolupat entre tots els i totes les alumnes o el que s'hagi triat a partir de les diferents propostes que hagin pogut treballar en grups més petits.
En cas que un o una docent participi amb diverses aules, cadascuna haurà de presentar un treball diferent. En aquest sentit, una aula és igual a un treball.
ELS I LES ALUMNES ES PODEN REGISTRAR I PARTICIPAR PEL SEU COMPTE?
QUINA FEINA EXTRA SUPOSA PER AL O LA DOCENT?
Aquest programa està integrat al currículum educatiu. Per això no suposa cap feina addicional. El material didàctic que facilitem permet que cada educador o educadora desenvolupi a l'aula (en funció del temps i les possibilitats) els continguts i les activitats que consideri oportuns per introduir l'alumnat en la temàtica del Concurs i facilitar-li el posterior treball de participació. .
El grau d'implicació en la supervisió i l'ajuda a l'alumnat en el desenvolupament del treball de participació serà decisió de cada docent, que només es compromet a explicar l'activitat a l'alumnat i a fer-nos arribar posteriorment els treballs de participació.
QUINA ÉS LA VINCULACIÓ DEL CONCURS HAZLO VERDE AMB LES COMPETÈNCIES CLAU?
Aquest programa de sensibilització ambiental i els seus materials didàctics s'han desenvolupat sobre la base del Currículum i es poden treballar de forma específica en les matèries següents.
Educació primària: Coneixement del Medi Natural, Social i Cultural; Educació Plàstica i Visual, i Educació en Valors Cívics i Ètics.
Educació secundària: Biologia i Geologia; Geografia i Història; Tecnologia i Digitalització; Educació en Valors Cívics i Ètics, i Economia i Emprenedoria.
No obstant, si vols saber-ne més, pots consultar les competències clau i la vinculació curricular completa als MATERIALS DIDÀCTICS.
ÉS OBLIGATORI FER LES ACTIVITATS DE LES UNITATS DIDÀCTIQUES?
No. El programa escolar proporciona eines, dinàmiques i exemples per facilitar al professor o professora la tasca d'introduir l'alumnat com han ser les llars del demà, redissenyant els espais de la llar i buscant solucions habitacionals, com l'ús de materials ecològics, les energies renovables, la gestió de l'aigua, etc. Ara bé, es recomana aprofitar aquests continguts.
QUIN TREBALL ES PRESENTA EN AQUESTA EDICIÓ?
Cada aula ha d'escollir un espai de la llar entre cinc possibilitats: el saló, la cuina, el dormitori, el bany o el jardí.
Un cop triat, han de pensar totes les idees que se'ls acudeixin per fer més sostenible aquest espai triat.
Per això tenen a la seva disposició criteris que han de tenir en compte a la secció dels materials didàctics de la web, a partir dels cinc eixos que promouen una casa sostenible: reducció i optimització de l'aigua / energia eficient / autoconsum i energies renovables / economia circular / salut i medi ambient (gestió de residus, consum responsable).
Posteriorment han de plasmar com a grup aula les seves idees en una plantilla de PowerPoint, on poden afegir fotos, vídeos, text, etc. Aquesta plantilla serà a la vostra disposició a l'àrea privada del professor i a la secció de materials didàctics de la web. Un cop s'hagi emplenat la plantilla, una per cada grup aula, s'ha de compartir el fitxer a través de l'àrea privada del professor.
COM ENVIEM EL TREBALL?
- Un cop emplenada la plantilla, deseu els canvis i pugeu la nova creació a la vostra àrea privada a la web.
- Feu clic a la secció “Puja treball”.
- A la secció “Títol”, escriviu el títol o la frase per al treball presentat (màxim 140 caràcters).
- Indiqueu l'estança seleccionada i expliqueu breument el motiu pel qual l'heu triada.
- Incloeu el fitxer PPT a l'apartat destinat a fer-ho.
- Rebreu al correu electrònic un missatge automàtic que confirmi que s'ha pujat correctament.
- Finalment, feu clic al botó “Confirma treball”. Quan hagueu fet clic en aquest botó, ja no es podrà modificar res que hagi pujat i el projecte passarà a ser valorat pel jurat.
- Rebreu al correu electrònic un missatge automàtic que confirmi que s'ha enviat correctament.
- Mentre quedi pujat i no “confirmat” podreu modificar el projecte, editar-lo, canviar-li el títol, etc.
ELS I LES ALUMNES PODEN TREBALLAR DES DE CASA?
Per descomptat. Un cop el o la docent hagi explicat com ha de ser el treball que han de presentar, els i les alumnes poden dedicar tot el temps que vulguin al desenvolupament del seu treball fora de l'aula.
I SI TENIM MÉS DUBTES SOBRE COM CAL FER EL TREBALL O QUALSEVOL ALTRA QÜESTIÓ PEDAGÒGICA?
No passa res. Podeu contactar amb nosaltres i us ajudarem. Un equip de professionals resoldran els vostres dubtes. Per això, truqueu al 900 670 686 (telèfon gratuït) o EMPLENEU AQUEST FORMULARI.
També ens podeu consultar a través del número de WhatsApp 686 980 767.